google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Çarpim Tablosu Nasil Ezberlenir

Çocuklarımıza kolay ve zorlanmadan çarpım tablosu nasıl ezberletilir, çarpım tablosu ezberi yaparken nelere dikkat etmeliyiz. Ezberleme teknikleri nedir ? 

İlkokul öğrencilerinin matematik derslerin de yardımcı olacak çapım tablosunu, ezberlemeleri işlemlerin hızlı bir şekilde yapılmasını ve zamandan tasarruf edilmesini sağlamaktadır. Ezber yaparken sık sık egzersizler ve karşılıklı soru sorarak öğrenilen bilgilerin zihinde kalıcı kalmasını sağlanmalıdır. Çocuğumuzun çarpım tablosunu ezberlemesi için önce büyük bir kartona (A4-A3 ebatlarında ) çarpım tablosu şeması hazırlamalıyız. Bu şemayı sürekli görebileceği bir noktaya asarsanız sürekli tekrar yapmasını sağlaya bilirsiniz. Ona soru sorduğunuz da karton üzerinden cevabı arayarak bulmasını istemeli böylece hem araştırmasını hemde öğrenmesini sağlayabilirsiniz. 

Bu şekilde egzersizler yapılarak çocuğumuzu sıkmadan kısa süre içerisinde çarpım tablosu ezberlemesini sağlayabilirsiniz. Her gün çarpım tablosunu bir defa baştan sona yazması da önemlidir. Bu şekilde aklında kalması sağlanır. Ayrıca resim çalışmaları, müzik çalışmaları yapılarak da ezberin pekişmesini sağlayabiliriz.Ayrıca kırtasiyelerden çarpım tablosu çıkartmaları satın alarak da çocuğunuzun odasını süsleyebilirsiniz.Aşağıdaki resimlerden yararlanarak çocuğunuz odasını süsleyebilirsiniz.














0 yorum :

Yorum Gönder