google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Çarpım tablosu ilk okula başlayan öğrenciler için ezberletilen kolay yoldan sayıları çarpımını öğreten cetvel dir. Çarpım tablosu cetvelini ezberlemeye çalışırken alıştırma yapılması gerekir. Çarpım Tablosu Alıştırmaları tablonun daha kolay bir şekilde ezberlenmesi önemlidir bir faaliyettir. Bu alıştırmaları yaparak hiç zorlanmadan öğrenerek ezberlenir. Aşağıda birlerden başlayarak dokuzlara kadar çarpım tablosu alıştırmalarını vermeye çalışacağız. Bu dokümanların çıktılarını  alarak evde çocuklarınıza öğretebilirsiniz.

1'ler Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 1

Öncelikle çarpım tablosunun 1'ler bölümü için yapılacak alıştırmalara bakalım.Aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım.Aşağıda yer alan dokümanın çıktısı alarak alıştırmaları yapınız.








2'ler Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 2

Gelelim çarpım tablosunun kolaylıkla ezberlenen 2'ler bölümüne, aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım. Yüksek sesle okuma işlemi bittikten sonra alıştırmalar bir kaç defa çözdürelim. Hafızasını kuvvetlendirelim.






3'ler Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 3

Zorluk derecesi kademe ilerledikçe artıyor 3'ler bölümünü ezberlemek için aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım. Yüksek sesle okuma işlemi bittikten sonra alıştırmalar bir kaç defa çözdürelim. Hafızasını kuvvetlendirelim.






4'ler Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 4

Zorluk derecesi kademe ilerledikçe artıyor 4'ler bölümünü ezberlemek için aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım. Yüksek sesle okuma işlemi bittikten sonra alıştırmalar bir kaç defa çözdürelim. Hafızasını kuvvetlendirelim.






5'ler Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 5

Zorluk derecesi kademe ilerledikçe artıyor 5'ler bölümünü ezberlemek için aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım. Yüksek sesle okuma işlemi bittikten sonra alıştırmalar bir kaç defa çözdürelim. Hafızasını kuvvetlendirelim.





6'lar Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 6

Zorluk derecesi kademe ilerledikçe artıyor 6'lar bölümünü ezberlemek için aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım. Yüksek sesle okuma işlemi bittikten sonra alıştırmalar bir kaç defa çözdürelim. Hafızasını kuvvetlendirelim






7'ler Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 7

Zorluk derecesi kademe ilerledikçe artıyor 7'ler bölümünü ezberlemek için aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım. Yüksek sesle okuma işlemi bittikten sonra alıştırmalar bir kaç defa çözdürelim. Hafızasını kuvvetlendirelim.



8'ler Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 8

Zorluk derecesi kademe ilerledikçe artıyor 8'ler bölümünü ezberlemek için aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım. Yüksek sesle okuma işlemi bittikten sonra alıştırmalar bir kaç defa çözdürelim. Hafızasını kuvvetlendirelim.





9'lar Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 9

Zorluk derecesi kademe ilerledikçe artıyor 9'ler bölümünü ezberlemek için aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım. Yüksek sesle okuma işlemi bittikten sonra alıştırmalar bir kaç defa çözdürelim. Hafızasını kuvvetlendirelim.







10'lar Çarpım Tablosu Alıştırmaları

Alıştırma 10

Nihayet çarpım tablosu 10'lar bölümüne geldik, bu bölümü ezberlemek için aşağıdaki tabloyu çocuğunuza yüksek sesle okutarak başlayalım. Yüksek sesle okuma işlemi bittikten sonra alıştırmalar bir kaç defa çözdürelim. Hafızasını kuvvetlendirelim.








0 yorum :

Yorum Gönder